اختلالات نعوظ
شایع ترین حالت، ناتواني جنسي در آقایان، وضعيتي است که در آن مرد نميتواند نعوظ پيدا کند و یا قادر نيست که نعوظ خود را به مدت کافي حفظ نمايد اگر چه مردان میانسال و کهنسال بیشتر در معرض ناتوانی های جنسی هستند، اما این عارضه میتواند گریبان گیر هر مردی شود.
حدود 30 درصد از آقایان در طول زندگی خود به صورت موقت یا دراز مدت گرفتار این مشکل میشوند. برای درک اینکه چه عللی میتواند سبب این فرم از ناتوانی جنسی گردد لازم است مختصری در خصوص فیزیولوژی نعوظ صحبت گردد.
برای ایجاد نعوظ در آقایان بدنبال تحریک جنسی ( از طرق مختلف نظیر دیدن، شنیدن، لمس کردن و یا فکر کردن ) مسیر عصبی خاصی از قشر مغزی فعال میگردد که در انتها به اعصابی که در مجاورت عروق آلت قرار دارند ختم میشوند. نتیجه نهایی تحریک شدن این اعصاب تولید مادهای به نام اکسید نیتروژن (NO) هست که یک گشاد کننده قوی عرق میباشد.
بدنبال گشاد شدن عروق آلت، خون به درون اجسام غاری آلت سرازیر شده و آلت حجیم و پر خون میگردد. با افزایش حجم آلت سیاهرگ هایی که خون را از آلت خارج میکنند بسته شده و از یک طرف خون با فشار به سمت آلت پمپاژ میگردد و از طرف دیگر به دلیل انسداد مسیر خروجی خون نمیتواند خارج شود. در نتیجه این فعل و انفعالات نعوظ ایجاد میشود.
حال با دانستن این فرایند میتوان دریافت که چه اختلالاتی میتوانند سبب اختلال در نعوظ شوند.
- هر بیماری عصبی ( روانی ) نظیر اظطراب، افسردگی و مانند آنها از طریق اشکال در تحریک جنسی موثر میتواند باعث اختلال در نعوظ شود.
- به هر دلیلی که مسیر اعصاب از قشر مغز تا آلت آسیب ببیند ( مانند جراحی های لگنی ) اختلال نعوظ ایجاد میشود.
- یکی از شایعترین علل اختلال نعوظ زمانی است که علیرغم اینکه مسیر عصبی سالم است به دلیل انسداد نسبی یا کامل عروق خون به آلت نمیرسد. اغلب بیمارانی که مبتلا به فشار خون ، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی هستند به این دلیل اختلال نعوظ دارند.
- گاها علیرغم سالم بودن سیستم عصبی و عروقی اجسام غاری آسیب دیده اند و نمیتوانند به اندازه کافی حجم بگیرند و سفت شوند.