علت بروز بیماری
به صورت کلی عامل انسدادی ممکن است درون لوله حالب باشد که به آن انسداد داخلی گفته می شود و یا عامل انسدادی به صورت توده ای از خارج بر روی حالب فشار بیاورد که به آن انسداد خارجی می گوییم. شایعترین این عوامل شامل موارد زیر می شود :
- سنگ حالب: یکی از شایعترین علل انسداد حالب حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. این نوع انسداد داخلی محسوب می گردد.
- تومورهای درون حالب: همانطور که قبلا در موضوع تومورهای مثانه گفته شد، تومورهای بافت پوششی سیستم ادراری ( تومورهای یوروتلیال ) در هر قسمتی از سیستم ادراری می توانند ایجاد شوند که می تواند شامل حالب ها نیز باشد. این نوع انسداد نیز داخلی محسوب می گردد.
- اثر فشاری رشد بافت در اندام های داخلی و نزدیک به حالب: مانند تومورهای سرطانی و غیر سرطانی، اندومتریوز رحم و فشار جنین بر روی مثانه در زنان و متورم شدن و التهاب پروستات در مردان
- التهاب بلند مدت دیواره حالب: که معمولا به دنبال بیماری هایی نظیر سل یا بیماری های انگلی رخ می دهد..
- یبوست شدید
- تنگی و یا ناهنجاری مادرزادی محل اتصال حالب به کلیه و یا مثانه : در این گونه ناهنجاری ها، محل اتصال حالب به مثانه یا کلیه مختل است و جریان ادرار در این نواحی مسدود می شود.
- بافت فیبروز در فضای شکم: که به علت سرطان، مصرف برخی از داروهای درمان میگرن، جراحی و یا آسیب به این ناحیه ناشی می شود. این الیاف، حالب را محاصره کرده و موجب بازگشت ادرار از حالب به کلیه می شوند.
- سایر بیماری های مادرزادی که انسداد حالب نیز همراه آنها دیده می شود: مثل دوتایی بودن و یا دو شاخه بودن حالب ها و وجود یورتروسل که با اثر فشاری روی حالب باعث انسداد آن می گردد.