نیازی نیست فرقی بین یک یا دو بیضه نیست
پاسخ 2
سلام، چشم. در خدمتتون هستم.
سلام، صرف وجود خون در ادرار به معنی وجود سرطان نیست. ولی هر فردی که متوجه وجود خون در ادرار میشه چه به صورت واضح که قابل رویت باشه و چه اینکه فقط در آزمایش ادرار گزارش بشه حتما باید کامل از جهت سرطانهای سیستم ادراری بررسی بشه. در قسمت وجود خون در ادرار توضیحات کاملتر داده شده.
سلام، نه تقریبا میتوان گفت هیچ ارتباطی وجود نداره.
سلام. یک رژیم غذایی واحد را برای تمام انواع سنگهای سیستم ادراری نمیتوان توصیه کرد. حتما باید بررسیهای اولیه از جهت نوع سنگ و علت سنگسازیهای مکرر شما انجام بشه و بعد در مورد رژیم غذایی تصمیم گرفت. ولی به عنوان یک توصیه کلی که برای تمام سنگها مفیده، توصیه میکنم مصرف آب را تا حدی که حداقل روزانه دو لیتر ادرار داشته باشید افزایش بدید و از مصرف نمک تا حد ممکن اجتناب کنید.
سلام. بله کاملا محتمل هست، اکیدا توصیه میکنم مصرف نمک را کاهش بدید و مایعات بیشتر مصرف کنید.
سلام، افزایش احتمال ابتلا به سنگ سیستم ادراری بیشتر در کسانی دیده میشود که از مکملهای کلسیمی استفاده میکنند. مصرف لبنیات خطر ابتلا به سنگ را به صورت جدی افزایش نمیده. سعی کنید اگر از ماست یا پنیر استفاده میکنید کم نمک باشه. مصرف مایعات را هم فراموش نکنید.
سلام. مصرف زیاد چای پر رنگ دفع اگزالات در ادرار را افزایش میده و از آنجا که اغلب سنگهای سیستم ادراری اگزالات کلسیمی هستند خطر ابتلا به سنگ افزایش پیدا میکنه. اولا از این به بعد سعی کنن چای کم رنگ استفاده کنن و برای بررسی از نظر وجود سنگ سونوگرافی سیستم ادراری انجام بشه. توصیه میکنم برای ویزیت مراجعه کنند.
سلام. عفونت ادراری میتواند محدود به مثانه باشه و یا کلیهها را نیز درگیر کند. عفونتهای ادراری محدود به مثانه در بالغین معمولا عارضه جدی ندارند ولی عفونتهای مکرر کلیه میتواند منجر به کاهش عملکرد کلیه ها بشود. مصرف مایعات فراوان یکی از مکانیسمهای دفاعی در برابر عفونت محسوب میشود. حتما باید بررسیهای لازم برای پیدا کردن علت عفونتهای مکرر ادراری انجام بشه. اگر دلیلی پیدا شد اون مشکل باید اصلاح بشه و اگه لازم شد از داروهایی که پیشگیری کننده از عفونتهای ادراری هستند استفاده بشود. حتما برای ویزیت مراجعه کنید.
سلام. بد بو شدن ادرار میتونه علامت عفونت ادرار باشه البته برخی رژیمهای غذایی هم بوی ادرار را تغییر میدن. برای بررسی آزمایش کشت و کامل ادرار را توصیه میکنم.
سلام. اغلب کیستهای کلیه کیست ساده هستند و هیچ مشکلی برای سلامتی شما ایجاد نمیکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر قسمت کیستهای کلیه در سایت را مطالعه بفرمایید.
سلام. اگر کیستی که دیده شده باشه کیست ساده کلیه باشه هیچ کاری لازم نداره.
سلام. هیچ راهی برای پیشگیری و یا درمان دارویی کیستهای کلیه وجود نداره. اغلب کیستهای کلیه نیاز به جراحی ندارن. اگه به نظر پزشکتون جراحی لازمه و فقط میخواهید بدونید درمان طبی جایگزین جراحی وجود داره یا نه جواب منفیه.
سلام. بعد از جراحی بزرگی خوشخیم پروستات معمولا مشکلی در رابطه جنسی ایجاد نمیشه فقط اغلب اوقات دفع اسپرم متوقف میشه.
امکان داره تنگی مجرا و یا اختلال عصبی مثانه مطرح باشه. فقط مسئله اینه که اینکه با قاطعیت بگیم مشکل از پروستات نیست مستلزم اینه که تشخیص دیگه ای را اثبات کرده باشیم.
بله. امکان رشد مجدد بافت پروستات هست. همچنین باید از جهت ایجاد تنگی مجرا و نیز احتمال سرطان پروستات بررسی بشن.
معمولا داروهایی که برای بزرگی خوشخیم پروستات مصرف میشن دوز مشخصی دارن و اگه با دوز کامل مصرف بشن و علائم باقیمانده اذیت کننده باشند چاره ای جز جراحی نداریم
برای جراحی بزرگی خوشخیم پروستات دو روش جراحی باز و جراحی از طریق مجرا (همان جراحی لیزری) وجود دارد. جراح بر اساس اندازه پروستات تصمیم میگیره کدام روش را انجام بده. در جراحی بسته پروستات باید نسج آدنوم پروستات به صورت کامل تراشیده بشه. اگه تراش کامل باشه نتایج دو روش یکی هست ولی اگه مقداری از نسج آدنوم باقی بمونه امکان عود وجود داره.
سرطان پروستات با بزرگی خوشخیم پروستات هیچ ارتباطی نداره.
در بیمارستانهای تامین اجتماعی رایگان هست. در بیمارستانهای دولتی شاید حدود یک ملیون تومان و در بیمارستانهای خصوصی حدود 5 ملیون. البته اعداد فوق تقریبی و بسته به بیمارستان و طول مدت بستری متفاوت هستند.
باید توسط ارولوژیست معاینه بشن و آزمایش PSA هم انجام بدن.
جراحی سرطان پروستات را باید جراحی انجام بده که تجربه کافی در انجام این عمل داشته باشه. در این صورت ممکنه تا مدتی بی اختیاری ادرار وجود داشته باشه ولی معمولا بهبود پیدا میکنه. کمتر از 5 درصد از بیماران بی اختیاری ادراری طول کشنده یا پایدار دارند.
بله. یکی از عوارض جراحی سرطان پروستات مشکل نعوظه. البته روشهایی در جراحی هست که میتوان تا حدودی از این عارضه پیشگیری کرد ولی بیمار باید حتما نسبت به این عارضه آگاهی داشته باشه
بعد از جراحی پروستات باروری به روش طبیعی انجام نخواهد شد. لازم است از روشهای کمک باروری استفاده بشه.
بله. بیوپسی پروستات با بیحسی موضعی هم قابل انجامه.
مهمترین مشکلی که بعد از نمونه برداری پروستات باید مورد توجه قرار بگیره تب و لرز به عنوان نشانه عفونته. درد، سوزش ادرار و یا خونریزی ادرار اهمیت زیادی ندارند. برای کنترل درد میتونن از داروهای مسکن استفاده کنن.
نه. سرطان پروستات میتونه یک ناحیه کوچک از پروستات را درگیر کنه و در تصویر برداریها هم دیده نشه. در بیوپسی پروستات به صورت سیستماتیک از مناطقی نمونه برداری میشه که ممکنه منطقه سرطانی نباشه. بنابراین یک بار بیوپسی منفی به هیچ وجه رد کننده سرطان پروستات نیست.
تقریبا هیچ رابطه ای بین عفونت پروستات و بدخیمی وجود ندارد.
بله میتونه ارتباط داشته باشه. عفونت میتونه از طریق مجرا به پروستات منتقل بشه.
تقریبا میشه گفت بالا رفتن PSA صرفا با مشکلی در پروستات همراهه. البته این مشکل لزوما سرطان نیست. عفونتها، التهاب و یا دستکاریهای پروستات هم میتونن PSA را بالا ببرن. اینکه شما هیچ مشکلی در دفع ادرار ندارید رد کننده وجود مشکل در پروستات نیست.
با انجام سی تس اسکن و اسکن هسته ای استخوان باید بررسی بشن
سلام اگه سنگشکن برون ائدامی شده باشین مدتی طول می کشه تا سنگ ها دفع بشه، بنابر این ممکنه علائم دفع باقیمانده سنگ باشه. البته تشکیل مجدد سنگ طی دوماه هم غیر ممکن نیست. حتما آب فراوان میل کنید.
بستگی به بیمارستانی که سنگ شکن می شید داره و اینکه آیا با بیمه شما قرارداد داره یا نه خودتون باید آزاد پرداخت کنید.
سلام. به طور کلی دو نوع سنگ شکن برون اندامی و درون اندامی داریم. در سنگ شکنی برون اندامی نیاز به بیهوشی و اطاق عمل نیست و صرفا یه پروب سطحی خارج بدن قرار میگیره و انرژی از طریق اون بر روی سنگ متمرکز میشه. البته منبع انرژی لیزر نیست. در سنک شکنی درون اندامی از مجرا وارد مثانه و سپس وارد حالب میشیم تا به سنگ برسیم. اینجا پروب مستقیما روی سنگ قرار میگیره و با انرژی منتقل شده توسط پروب سنگ شکسته میشه. این کار در اطاق عمل انجام میشه و منبع انرژی میتونه لیزر باشه.
سنگ با منابع انرژی مختلفی قابل شکستن هست. اولترا سوند هم یکی از منابعه.
بستگی به نوع فنر داره، انواع مختلف فنرها ماندگاریهای متفاوت دارن. فنر بیشتر از زمانی که قابلیت ماندگاری در بدن را داره نباید باقی بمونه.
اگه تومور بزرگ نباشه و چسبندگی زیادی نداشته باشه میشه لاپاروسکوپی عمل کرد.
راه دقیق تشخیص توده فوق کلیه سی تی اسکن یا ام آر آی هست.
مهمترین مسئله در مورد عوارض جراحی هیپوسپادیاس احتمال عود و یا ایجاد فیستوله. بقیه عوارض شایع و یا جدی نیستند.
بله بنظرم سن مناسبیه. در مورد هزینه بستگی به بیمارستان، روش جراحی و تعداد روزهای بستری داره.
با چه تشخیصی براتون جراحی را در نظر گرفتن؟ من تردید دارم نیاز به جراحی داشته باشید. ولی به هر حال باید معاینه و بررسی بشید.
شرح حال شما بیشتر به وجود تنگی در مجرای ادرار میخوره. باید عکس رنگی از مجرای ادرار گرفته بشه.
میتونه از پروستات باشه ولی با توجه به اهمیت موضوع حتما باید از جهت تومورهای سیستم ادراری بررسی کامل بشن
وجود خون در ادرار از نظر ما باید جدی گرفته بشه. بررسی های کامل از جهت تومورهای سیستم ادراری ضروری هست.
فعلا با سونوگرافی بررسی بشین و سپس پس از اتمام بارداری در صورت لزوم بررسی های کامل انجام خواهد شد.
برای جراحی پیچ خوردگی بیضه، بیضه را به دیواره کیسه بیضه فیکس میکنن. بنابراین اگه درست انجام شده باشه احتمال عود کمه.
سلام. خیر تاثیری نداره.
معمولا اسپرماتوسل نیاز به جراحی نداره مگر خیلی بزرگ شده باشه و برای فرد مزاحمت ایجاد کنه. البته آسیب به لوله های منی بر یکی از عوارض این جراحیه
طبیعی نیست، ولی نشان دهنده بیماری بدی هم نیست. میتونه التهاب های غیر عفونی باشه. البته بهتره توسط پزشک معاینه بشید.
بیضه های نزول نکرده معمولا طی سه ماه اول بعد از تولد وارد کیسه بیضه میشن، بعد از شش ماهگی بندرت این اتفاق می افته. بین شش ماه تا یک سال زمان مناسب جراحیه
لاپاروسکوپی برای بیضه هایی مناسبه که قابل لمس نیستند یعنی داخل شکم قرار گرفتن. بیضه هایی که خارج از شکم هستند و لمس میشن نیاز به لاپاروسکوپی ندارن.
بستگی به بیمارستان مورد نظرتون داره، البته در بیمارستانهای دولتی و آموزشی هزینه عمل کمتره.
یکی دو روز بستری هستید و تا حدود دو ماه محدودیت حرکت دارید.
اغلب بعد از عمل اسپرم در مایع منی پیدا میشه ولی خیلی وقت ها برای بارداری طبیعی کافی نیست و باید از روش های کمک باروری استفاده کرد.
حداقل دو ماه نباید تمرین کنید و بعد از اون هم باید تمرینهاتون را سبک تر کنید.
بله بخصوص با توجه به ورزشی که انجام میدید احتمال عود وجود داره.
معمولا هیدروسل عارضه خاصی ایجاد نمیکنه. جراحی صرفا به دلیل مشکلات ظاهری انجام میشه.
خیر. دارویی وجود نداره.
درمان های عروقی هستند که معمولا خیلی موثر نیست. بهترین کار جراحیه. با بیهوشی عمومی هم فابل انجامه.
باید آزمایش اسپرم انجام بدید، اگه اختلال داشت لازمه جراحی کنید.
محدودیت خاصی وجود نداره.
احتمال ایجاد سرطان بیضه در پسر شما از افراد عادی بیشتره و لازمه همیشه خودتون بیضه را از لحاظ وجود سفتی توی اون معاینه کنید. اگه کوچکترین شکی داشتید حتما برای معاینه مجدد بیاریدش.
کار درست اینه که کل بیضه خارج بشه. نمونه برداری جایگاهی نداره.
اگه همون موقع مراجعه کردید و مشکلی نبوده بعیده بعدا مشکلی ایجاد بشه. برای بررسی بیشتر میشه معاینه کرد و در صورت لزوم تست های آزمایشگاهی لازم را انجام داد.
برداشتن یک بیضه مشکلی در باروری ایجاد نمیکنه ولی اگه می خواهید مطمئن باشید میشه آزمایش اسپرم انجام داد.
به احتمال زیاد به رابطه جنسیتون ارتباط داره. با معاینه و انجام تستهای آزمایشگاهی در صودت لزوم درمان انجام خواهد شد.
بیمارتون باید به صورت مشترک توسط همکاران ارولوژیست و نفرولوژیست اطفال بررسی بشه.
اگه تنگی محل اتصال لگنچه به حالب با اسکن هسته ای تایید شد لازمه جراحی ترمیمی انجام بشه.
در صورتی که نیاز به جراحی وجود داشته باشه در خدمتتون هستم.
دقت سی تی اسکن و MRI در تشخیص توده های غده فوق کلیه از سونوگرافی بیشتر هست. در صورتی که توده وجود داشته باشه بسته به اندازه توده و نیز ترشح یا عدم ترشح هرمون توسط توده ممکن است نیاز به جراحی وجود داشته باشه.
شما باید تحت نظر همکاران فوق تخصص غدد درمانتون را پیگیری کنید.
بله با دارو میشه کنترل کرد. اگه مراجعه بفرمایید معاینه میشن و اقدام مناسب انجام خواهد شد.
اینکه درمانشون بسته یا باز باید انجام بشه بستگی به عمق تومور داره. اگه فقط مخاط مثانه درگیر باشه درمان بسته انجام میشه و اگه تومور به عضلات مثانه تهاجم پیدا کرده باشه جراحی باز لازمه.
در جراحی بسته که اصلا این مسئله اتفاق نمی افته. در جراحی باز هم میشه محفظه ای از جنس روده در داخل شکم درست کرد که نیاز به نسب کیسه روی پوست نباشه.
ریفلاکس به خصوص فرم خفیف اون اغلب در بچه ها با افزایش سن خود به خود بهبود پیدا میکنه. فقط لازمه که تا بهبود ریفلاکس مراقب باشیم عفونت ادراری پیدا نکنه. اگر علیرغم مصرف آنتی بیوتیک عفونت مکرر ادراری اتفاق افتاد یا در اسکن های کنترل مشخص شد وضع کلیه در حال بدتر شدن هست جراحی لازم میشه.
اول اینکه بررسی های اولیه شامل سونوگرافی و تعیین باقیمانده ادراری انجام بشه. در صورت نرمال بودن همه چیز تجویز آنتی بیوتیک پیشگیری کننده طولانی مدت، با دوز پایین و یا داروهای افزایش دهنده مقاومت مثانه در مقابل ابتلا به عفونت می تواند مفید باشه.
باید دید نوع باکتری چیه و به چه آنتی بیوتیک هایی حساس هستند.